Experienta autentica a unei cafenele
La Specialista Arte te poarta in lumea cafelei de calitate si te ajuta sa recreezi acasa experienta autentica a unei cafenele.
Cate o reteta de cafea potrivita pentru fiecare ocazie
Datorita versatilitatii retetelor care pot fi realizate, La Specialista Arte se potriveste oricarui context iar in combinatie cu designul sau elegant si robust se potriveste perfect in fiecare bucatarie sau zona de zi.
O experienta distractiva si placuta
La Specialista Arte este echipat cu set barista complet, pentru a exersa si experimenta cu diverse arome de cafea si cea mai buna tehnologie.
a Specialista Arte a fost conceput sa imbunatateasca experienta manuala de preparare a cafelei si laptelui, prin obtinerea celor mai bune rezultate din fiecare tip de boabe, dezvaluirea aromelor si decorarea bauturilor preferate cu Latte Art.
Perfectiunea sta in detalii iar designul minimalist sporeste confortul si il face usor de utilizat. Panoul de control ofera o interactiune simpla si intuitiva.
Sistemul de incalzire Thermoblock asigura intotdeauna o temperatura perfecta pentru prepararea bauturii preferate.
Espressorul are 3 niveluri de temperatura pentru infuzie (92/94/96° C), astfel incat sa poata fi adaptate la sortimentul boabelor de cafea si la nivelul acestora de prajire. Acest lucru va permite sa experimentati cu diverse tipuri de cafea, origini si grade diferite de prajire.
Rasnita metalica integrata are 8 setari concepute special pentru a se potrivi tuturor varietatilor de boabe de cafea.
Cele 2 filtre nepresurizate permit o doza de cafea de max. 12 g pentru sita pentru 1 cafea si max. 20 g pentru sita pentru 2 cafele.
Kitul barista inclus in pachet va ajuta la eliminarea puderi de cafea din timpul rasnirii si ofera suport pentru o presare perfecta.
Rezervorul de apa este detasabil si are capacitatea de 1,5 l.
Duza de abur MyLatte Art este perfecta pentru a realiza o textura fina si cremoasa pentru microspuma de lapte.
Rasnita cu 8 setari
Tehnologia cu rasnita integrata asigura o macinare constanta de fiecare data.
Cele 8 setari pot fi reglate in functie de sortimentul boabelor de cafea alese.
2 filtre pentru cantitati diferite de pudra de cafea
Filtrul pentru 1 ceasca permite o cantitate de pana la 12g de pudra de cafea si este potrivit pentru un espresso simplu sau o cafea lunga. Filtrul pentru 2 cesti permite o cantitate de pana la 20g de pudra de cafea si este potrivit pentru doua cesti de cafea, o cafea dubla si cu aroma puternica pentru o ceasca mai mare sau pentru utilizarea unor boabe de cafea cu un grad usor de prajire.
Setati doza potrivita de cafea rotind selectorul de dozare. Ambele filtre au un singur perete, exact ca cele folosite de un barista profesionist in cafenele.
Daca sunteti pasionat de cafea, veti aprecia acest tip de site deoarece permit un control mai mare al extractiei, iar rezultatul va fi o bautura cu corp plin si care surprinde toate aromele boabelor de cafea.
Control activ al temperaturii
Fiecare tip de cafea are nevoie de o temperatura dedicata pentru a extrage cele mai bune arome iar extractia perfecta are nevoie de o temperatura de infuzie stabila.
Tehnologia “Active Temperature Control” mentine stabila temperatura apei pe tot parcursul procesului de preparare a cafelei, pentru a garanta o extractie optima si un rezultat ideal in ceasca.
Sortimentele de boabe de cafea, precum si gradul de prajire necesita o setare de temperatura specifica pentru cea mai buna extractie. De exemplu, o temperatura mai scazuta este adesea preferata pentru boabele de cafea Robusta si mai putin pentru boabele de cafea Arabica.
Retete de bauturi presetate
Espressorul prepara automat 2 retete, Espresso si Americano. Functia de apa calda va ajuta sa personalizati si mai mult bautura preferata sau sa preparati ceaiuri sau infuzii.
Creatii autentice cu lapte
Textureaza manual laptele si bucura-te de o experienta autentica de barista.
Pentru Latte Art, textura de microspuma si temperatura sunt doua elemente care, atunci cand se combina, au un rol esential in obtinerea rezultatului dorit. Pentru o experienta barista completa, spumati manual laptele folosind distribuitorul de aburi My LatteArt.
Cu ajutorul acestui sistem este foarte usor de obtinut o spuma catifelata si densa pentru bauturile pe baza de lapte sau o spuma fina si consistenta potrivita pentru Latte Art. Pentru prepararea laptelui, temperatura este un element crucial, atat la inceputul cat si la finalul procesului.
Primul lucru pe care trebuie sa-l faci pentru a asigura un timp corect de texturare este sa folosesti lapte proaspat si rece din frigider. De asemenea, temperatura finala este cruciala: cand laptele depaseste 65-70 °C, grasimile pe care le contine acesta incep sa se separe si acest lucru duce la pierderea texturii, dar si la acrirea aromei cafelei
Inaltimea cestilor si a paharelor
La Specialista Arte permite prepararea bauturilor preferate in pahare si cesti cu o inaltime de pana la 11 cm.
Suportul pentru cesti si pahare mici, potrivite pentru espresso, permite ca livrarea cafelei sa fie mai aproape de ceasca, iar crema bauturilor pe baza de cafea sa fie consistenta.
Sfaturi pentru curatarea si intretinerea espressorului
Pentru a prelungi durata de viata a espressorului si a obtine un gust perfect in ceasca, recomandam folosirea accesoriilor De’Longhi pentru curatare si ingrijire.
Decalcifierea, efectuata ori de cate ori este solicitata de espressor, este esentiala. Espressorul are un proces automat de decalcifiere si este recomandat sa folositi doar decalcifiantul De’Longhi EcoDecalk. Decalcifiantul EcoDecalk este puternic, rapid, ecologic si contine doar ingrediente naturale.
Pentru procesul de decalcifiere, adaugati 100 ml de solutie EcoDecalk in rezervorul de apa, completati cu apa rece, proaspata si urmati instructiunile indicate in manualul de utilizare.
Sferele anticalcar sunt compatibile cu orice espressor prevazut cu rezervor de apa si sunt concepute pentru a preveni si a impiedica depunerile de calcar de-a lungul timpului. Sferele anticalcar prelungesc durata de viata a espressoarelor si in acelasi timp, asigura un rezultat de calitate in ceasca.
Recomandam inlocuirea sferelor la un interval de 3 luni.
Specificatii
CARACTERISTICI GENERALE
Tip Manual
Tip incastrare Standard
Tip alimentare Cafea boabe
Utilizare Rezidential
Tip bautura Espresso
Americano
Numar produse preparate 2
Sistem spumare lapte Manual
Numar duze cafea 2
Material carcasa Inox
Functii Indicator nivel apa
Tava de scurgere detasabila
Accesorii incluse Perie de curatare
Accesoriu pentru curatarea duzei de spumare
Cana de spumare a laptelui 350ml
Culoare Alb
SPECIFICATII TEHNICE
Putere 1300 W
Presiune pompa 15 bar
Capacitate rezervor apa 1.5 l
DIMENSIUNI
Latime 275 mm
Adancime 365 mm
Inaltime 400 mm
Greutate 9 Kg
Inaltime maxima ceasca 11 cm